Café-instruktioner Regattor

REGATTA – Start samma tid som registreringen öppnar 

  • 2 familjer i café och 2 vid grillen. Tiderna är planerade så att det är överlapp vid lunch då det finns mest att göra.

 Café:

  • Öppnar samma tid som registreringen öppnar - vanligtvis kl 9 men kolla aktuell seglingsinformation.
  • Starta med att sätta på kaffe och grädda bullar, som det säljs mycket av på förmiddagen.
  • I övrigt gäller samma instruktion som på torsdagar fast utan toast.
  • Om hamburgerbröden ligger i frysen, tas de fram så de kan tina. Åtgång på en regatta är ca 70-90 styck.
  • Korv kan värmas efterhand, ca 15-20 styck.
  • Hamburgarna betalas i caféet, som lämnar ut ”hamburgerfickor”.

Grill:    

  • Grillen startas kl 10:30. Kol och tändvätska finns i segelförrådet. Ställ grillen på ett ställe med lä: vid entrén eller vid "rib-parkeringen" vid bryggan som har den bästa utsikten.
  • När extra kol behövs används ”grillstarter” så det alltid är varm kol på grillen.
  • Om bröden ligger i frysen, tas de fram så de kan tina. Åtgång på en regatta är ca 70-90 styck.
  • Medan kolen värms förbereds sallad, tomat, gurka och övriga hamburgertillbehör.
  • Bord med tillbehör dukas i anslutning till grillen.
  • Hamburgarna betalas i caféet, som lämnar ut ”hamburgerfickor”.
  • Försäljningen sker ofta i två omgångar: Störst vid lunch, mellan de två seglingarna, men även ett antal efter 2:a seglingen.
  • Grilla gärna i förväg. Burgarna hålls varma på plåtfat som kan ställas på grillen.

 Betalning:

  • Kontant eller Swish.
  • Om någon samlar sina köp skrivs de på listan med namn och telefon, och se till att de betalar innan de lämnar. Seglingsledaren kan hjälpa till genom att vid prisutdelningen påminna folk om att betala.
  • Dagens kontanta försäljning räknas samman. Den som har stått i caféet tar med sig pengarna från kassan och swishar samma belopp till Caféswishen med texten ”Café kontant” och dagens datum.

Avslut:

  • Släng sopor, städa och diska så allt är klart för nästa segling.
  • Färskvaror (sallad, lök mm) som har blivit över kan slängas. 
  • Om något saknas eller tar slut skriv på listan och meddela caféansvarig.

 Tack för hjälpen _/)_